top of page

Informatie leerjaar 2, 3 of 4

tes DSC_1463.jpg

Overstappen

Als een leerling, die al op een school voor voortgezet onderwijs zit, wil overstappen naar Tessenderlandt dan noemen we dit zij-instroom. Binnen de zij-instroom heb je tussentijdse instroom en instroom bij aanvang van een nieuw schooljaar. Tussentijdse instroom komt voor als een leerling naar een andere gemeente verhuist. De meeste instroom vindt plaats bij aanvang van een nieuw schooljaar. Het betreft hier leerlingen die op de huidige school niet bevorderbaar naar het volgende leerjaar zijn of een profiel willen volgen dat op de huidige school niet wordt aangeboden.

In de onderbouw, leerjaar 1 en 2, bieden wij onderwijs aan binnen de volgende leerwegen; mavo, kader- en basisberoepsgerichte leerweg.

In de bovenbouw, leerjaar 3 en 4, kies je vervolgens een profiel:
 
gemengde leerweg
kaderberoepsgerichte leerweg 
basisberoepsgerichte leerweg

- bouwen, wonen en interieur
- produceren, installeren en energie
- mobiliteit en transport 
- horeca, bakkerij en recreatie 
- economie en ondernemen 
- zorg en welzijn: verzorging 
- zorg en welzijn: uiterlijke verzorging 

Leerlingen in de mavostroom kiezen eind leerjaar 2 een vakkenpakket met de vakken die ze in leerjaar 3 en 4 volgen en waarin examen wordt gedaan. Alle leerlingen kiezen, naast zes theorievakken, ook een praktijkgericht programma. Keuze uit: Techniek, Zorg & Welzijn of Economie & Ondernemen. 

kennismaken2021TES 2+.jpg

Aanmelden

Aanmelding van leerlingen die in het nieuwe schooljaar in klas 2 willen starten gebruiken het aanmeldingsformulier klas 2.

Voor leerjaar 3 of 4 gebruik je het  het aanmeldingsformulier klas 3  of aanmeldingsformulier klas 4. Deze stuur je vervolgens ingevuld op naar Tessenderlandt. 

Zodra wij de aanmelding hebben ontvangen gaat de aanmeldingsprocedure van start. Deze procedure houdt in dat we eerst kijken of er plek voor je is. Mocht dit zo zijn dan nodigen we je uit voor een intakegesprek, vragen we informatie op bij je huidige school en nemen we eventueel nog een capaciteitentest af. Zodra wij over alle informatie beschikken, nemen wij een beslissing.

Benieuwd naar onze school?

Dan kun je bellen (076 521 93 52) om een afspraak te maken voor een rondleiding. 

Voorproefje?

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief 'Plein'. Dat kan door een mailtje te sturen naar: info@tessenderlandt.nl (vermeld dat je graag 'Plein' wilt ontvangen). Plein verschijnt 2 x per jaar, in januari en in juni.

Advies nodig?

Het is van belang dat een leerling de juiste zorg op de beste plek krijgt. Is er voor een leerling extra ondersteuning nodig, dan kijken wij of we dit kunnen bieden. Na aanmelding worden daarom alle leerlingen uitgenodigd voor een aanvullend onderzoek. Met de uitslag van dit onderzoek wordt bekeken of er behoefte is aan leerwegondersteuning.

Deze uitslag zal dus niet worden gebruikt bij het besluit van toelating en plaatsing.

Voor vragen over de toelatingsprocedure of de mogelijkheden op onze school kan er altijd contact worden opgenomen met de toelatingscommissie. Stuur hiervoor een mail naar info@tessenderlandt.nl

Vermeld in de mail uw:

  • voornaam + achternaam

  • telefoonnummer

  • huidige school leerling

  • en natuurlijk de vraag die u wilt stellen

Binnen 5 schooldagen ontvangt u een reactie.

bottom of page