Zit jij in groep 8?

tes-logo.gif
 

Op Tessenderlandt bedienen we elke leerling op maat. In de onderbouw hebben we het onderwijsprogramma zo ingericht dat je jezelf maximaal kunt ontwikkelen, in welke richting je maar wilt. Naast de reguliere lessen bieden we je in het eerste jaar ook de kans om je te specialiseren in een onderwerp naar keuze. Sporten, timmeren, foto's bewerken, een oppascertificaat behalen; met ons Talent Ontwikkel Programma (TOP) leg je de basis voor een persoonlijk portfolio. Voor elk programma waar je aan deelneemt krijg je een certificaat dat je toe kunt voegen aan je diploma.

In de onderbouw kennen we vijf verschillende klassen waarin je kunt worden geplaatst naar aanleiding van het advies van de basisschool:

Type klas
Advies basisschol
Niveau methode en toetsen
Mavo
GL, TL of Mavo
Mavo
Mavo-KL
KL-Mavo, GL, TL of Mavo
Mavo
KL
KL
KL
KL-BL
BL-KL of KL
KL
BL
BL
BL
Type klas
Advies basisschool
Niveau methode en toetsen

BL: basisberoepsgerichte leerweg, KL: Kaderberoepsgerichte leerweg

GL: Gemengde leerweg, TL: Theoretische leerweg

Aanmelden brugklas

Inmiddels is de centrale aanmelding binnen VO Breda achter de rug. Wilt u uw zoon/dochter uit groep 8 nog aanmelden bij Tessenderlandt? Neem dan contact op met Michelle Breugelmans mbreugelmans@tessenderlandt.nl of Hanneke Luijkx hluijkx@tessenderlandt.nl

Nadat je bent aangemeld, bekijkt de toelatingscommissie of wij je definitief kunnen inschrijven als leerling van Tessenderlandt. Het bericht over het resultaat van de aanmelding versturen wij eind mei 2021. Als je bent toegelaten, ontvangen jij en je ouders een uitnodiging voor de kennismakingsavond in juni 2021. Na de zomervakantie start voor jou het nieuwe schooljaar op Tessenderlandt met twee introductiedagen.

kennismaken2021TES.jpg

Kennismaken met Tessenderlandt

Dit jaar kunnen we geen Open Dag organiseren zoals we met z’n allen gewend zijn. Toch zorgen wij ervoor dat je kan ontdekken wat voor school wij zijn!  

 

Op ons YouTubekanaal 'Open Dag Tessenderlandt' kom je van alles over ons te weten! Als je onder aan de pagina op de YouTubebutton klikt, kom je er automatisch terecht. Regelmatig komen er filmpjes bij.  Je kon zaterdag 6 februari  via Teams in lokalen kijken, docenten horen uitleggen en met ons chatten. Zodra er weer  meer mogelijk is, gaan we weer rondleidingen op afspraak verzorgen en maken we hier bekend wat we nog meer doen. Wil je informatie over de school ontvangen in je mailbox of een leuk pakketje thuis ontvangen? klik dan op de button hieronder en laat je adres achter.

heb je nog een vraag over onze school? Dan kun je je vraag mailen naar info@tessenderlandt.nl  

Tip: bekijk ook eens schoolpleinvr.nl voor informatie over de scholen van Skvob. Je vindt er ook leuke filmpjes van Tessenderlandt en andere scholen. Hier vind je informatie over schoolpleinvr.nl

Voorproefje?

Meld je alvast aan voor onze digitale nieuwsbrief 'PLEIN'. Dat kan door een mailtje te sturen naar: info@tessenderlandt.nl (en vermeld daarbij dat je graag 'PLEIN' wilt ontvangen). PLEIN verschijnt 2 x per jaar, in januari en in juli.

 

Advies nodig?

Het is van belang dat een leerling de juiste zorg op de beste plek krijgt. Is er voor een leerling extra ondersteuning nodig, dan kijken wij of we dit kunnen bieden. Na aanmelding worden daarom alle leerlingen uitgenodigd voor een aanvullend onderzoek. Met de uitslag van dit onderzoek wordt bekeken of er behoefte is aan leerwegondersteuning.

Deze uitslag zal dus niet worden gebruikt bij het besluit van toelating en plaatsing.

Voor vragen over de toelatingsprocedure of de mogelijkheden op onze school kan er altijd contact worden opgenomen met de toelatingscommissie. Stuur hiervoor een mail naar info@tessenderlandt.nl

Vermeld in de mail uw:

  • voornaam + achternaam

  • telefoonnummer

  • huidige school leerling

  • en natuurlijk de vraag die u wilt stellen

Binnen 5 schooldagen ontvangt u een reactie.