Zit jij in groep 8?

tes-logo.gif
tes DSC_1467.jpg
 

Op Tessenderlandt bedienen we elke leerling op maat. In de onderbouw hebben we het onderwijsprogramma zo ingericht dat je jezelf maximaal kunt ontwikkelen, in welke richting je maar wilt. Naast de reguliere lessen bieden we je in het eerste jaar ook de kans om je te specialiseren in een onderwerp naar keuze. Sporten, timmeren, foto's bewerken, een oppascertificaat behalen; met ons Talent Ontwikkel Programma (TOP) leg je de basis voor een persoonlijk portfolio. Voor elk programma waar je aan deelneemt krijg je een certificaat dat je toe kunt voegen aan je diploma.

In de onderbouw kennen we vijf verschillende klassen waarin je kunt worden geplaatst naar aanleiding van het advies van de basisschool:

Type klas
Advies basisschol
Niveau methode en toetsen
Mavo
GL, TL of Mavo
Mavo
Mavo-KL
KL-Mavo, GL, TL of Mavo
Mavo
KL
KL
KL
KL-BL
BL-KL of KL
KL
BL
BL
BL
Type klas
Advies basisschool
Niveau methode en toetsen

BL: basisberoepsgerichte leerweg, KL: Kaderberoepsgerichte leerweg

GL: Gemengde leerweg, TL: Theoretische leerweg

Aanmelden op Tessenderlandt

Voor aanmelding voor klas 1 volgen we de procedure van VO Breda. Meer informatie volgt hier op de site.

 

Wilt u uw zoon/dochter nog aanmelden bij Tessenderlandt? Neem dan contact op met Michelle Breugelmans mbreugelmans@tessenderlandt.nl of Hanneke Luijkx hluijkx@tessenderlandt.nl

Schermafbeelding 2021-11-15 om 11.42.03.png

Kennismaken met Tessenderlandt

Wil je weten en ervaren wat Tessenderlandt biedt? Er zijn verschillende momenten waarop dat kan. Meer informatie over de open dag op
12 februari 2022 en de verschillende kennismakingsactiviteiten volgt later hier op de website.

Wil je graag een rondleiding? En wil je die graag voor de Open Dag? Klik dan hier om te zien wat mogelijk is en om je aan te melden:

https://forms.gle/GmQS8XDnP5Kjdfug7

Wil je meedoen aan een workshop? Dat kan op woensdagmiddag 23 februari 2022. Klik hier om je op te geven:

https://forms.gle/9YhmibAJXGeCoFi98 

Voorproefje?

Meld je alvast aan voor onze digitale nieuwsbrief 'PLEIN'. Dat kan door een mailtje te sturen naar: info@tessenderlandt.nl (en vermeld daarbij dat je graag 'PLEIN' wilt ontvangen). PLEIN verschijnt 2 x per jaar, in januari en in juli.

 

Advies nodig?

Het is van belang dat een leerling de juiste zorg op de beste plek krijgt. Is er voor een leerling extra ondersteuning nodig, dan kijken wij of we dit kunnen bieden. Na aanmelding worden daarom alle leerlingen uitgenodigd voor een aanvullend onderzoek. Met de uitslag van dit onderzoek wordt bekeken of er behoefte is aan leerwegondersteuning.

Deze uitslag zal dus niet worden gebruikt bij het besluit van toelating en plaatsing.

Voor vragen over de toelatingsprocedure of de mogelijkheden op onze school kan er altijd contact worden opgenomen met de toelatingscommissie. Stuur hiervoor een mail naar info@tessenderlandt.nl

Vermeld in de mail uw:

  • voornaam + achternaam

  • telefoonnummer

  • huidige school leerling

  • en natuurlijk de vraag die u wilt stellen

Binnen 5 schooldagen ontvangt u een reactie.