Wat is het Junior Techniek College?

 

Het Junior Techniek College is een onderwijsprogramma voor leerlingen uit groep 8 van de basisscholen.  In de periode november tot en met maart op woensdagochtend volgt de leerling zijn of haar onderwijs binnen Tessenderlandt en het Techniekcentrum. Wij kiezen bewust voor een programma voor praktijkgerichte talentontwikkeling. 

Het gaat hierbij om de groep leerlingen waarvan eind groep 7 al duidelijk is geworden dat zij hun weg zullen gaan vervolgen richting de mavo, de kaderberoepsgerichte of de basisberoepsgerichte leerweg op het voortgezet onderwijs. Het Junior Techniek College is opgezet en uitgevoerd in co-creatie tussen Tessenderlandt en stichting INOS en is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen van INOS. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat het Junior Techniek College in de loop der tijd toegankelijk wordt voor alle kinderen in Breda.

In de projecten zitten activiteiten als veiligheid, robotica (met Makeblock Ultimate 2.0), programmeren met Microbit, houtbewerking, metaalbewerking, autotechniek, elektrotechniek, installatietechnieken, werken met een draaibank et cetera.