top of page

Onderwijsaanbod

In de eerste twee leerjaren volgen de leerlingen een algemeen programma. We bieden daarbij de vakinhouden aan in verschillende domeinen. Daarbij kunnen de leerlingen vanuit de basisschool instromen in één van de vier leerwegen van het vmbo. Daarnaast kunnen leerlingen in de onderbouw zichzelf maximaal ontwikkelen in verschillende richtingen. Naast de reguliere lessen bieden we leerlingen in het eerste jaar ook de kans om zich te specialiseren in een onderwerp naar keuze. Middels dit Talent Ontwikkel Programma (TOP) leggen ze de basis voor een persoonlijk portfolio. Voor elk programma waaraan een leerling deelneemt krijgt deze een certificaat dat kan worden toegevoegd aan het diploma. Gedurende de onderbouw werken we toe naar een specifiek bovenbouwprofiel.

Nu ook op Tessenderlandt:

Prep-centre-logo_CMYK.png

PROFIELEN

BOVENBOUW

Gedurende de onderbouw werken we toe naar een specifiek bovenbouwprofiel. Hieronder is te zien uit welke leerwegen en profielen bij Tessenderlandt gekozen kan worden in de bovenbouw kaderberoepsgerichte- en basisberoepsgerichte leerweg, onder het schema is het mavo bovenbouwschema te zien.

Mobiliteit
en transport

Heb je passie voor auto’s, motoren en vrachtwagens? Hier leer je wat het is om te werken in een garage. Sleutelen, autoschades, onderhoud, electronica, alles komt aan bod. Tevens leer je alles over het wegtransport.

Horeca, bakkerij
en recreatie

Entertainment op vakantiebestemmingen, gastvrij zijn, koken, bedienen, drankjes verzorgen; gezelligheid! En je leert ook hoe de horeca werkt, de bakkerij in praktijk en heel veel over voeding. Je merkt, wij leiden breed op. 

Economie
en ondernemen

Ben je commercieel ingesteld,
wil je je specialiseren in marketing, presentatie en styling, dan is dit jouw toekomst. Je  leert hoe je een onderneming start: Van het maken van een plan tot het inrichten van de etalage

tes DSC_1715.jpg

Zorg en Welzijn:

Verzorging

Je wil je graag verdiepen in de verzorging van mensen van alle leeftijden. Je leert wat eengezonde leefstijl is en ontdekt hoeje gepaste zorg aan kunt bieden.

Zorg en Welzijn:
Uiterlijke verzorging

Als keuzedeel kun jij je hier specialiseren in Uiterlijke verzorging: Haarverzorging en Schoonheidsverzorging. Dit schoolexamen geeft je extra mogelijkheden instroom mbo Schoonheidsverzorging.

Bouwen, wonen
en interieur

Timmeren, metselen maar ook decoreren, schilderen, inrichten, interieurbouw, meubels maken, en 3D tekenen komen aan bod. Een profiel voor creatieve doeners dus.

tes DSC_1824.jpg

Produceren,
installeren en energie

Hier ontdek je waar je techniekhart ligt en werk je aan jouw vakmanschap in de metaal-, electro- en installatietechniek. Daarnaast leer je ontwerpen en creatief te denken in combinatie met technische vaardigheden.

ONZE MAVO

In de bovenbouw kun je kiezen uit drie Praktijkgerichte programma's.

Het Praktijkgericht programma (PGP) is net als Nederlands en Engels een verplicht examenvak. 

In de bovenbouw doe je examen in zeven vakken;wat doorstroomrecht geeft naar havo.

Mavo met Economie

Heb jij een zakelijke instelling en zie je een uitdaging in het moderne ondernemerschap? Investeer dan in je eigen toekomst en ga voor een economische verdieping. Je leert hier bijvoorbeeld een heleboel over het starten van een onderneming en het reilen en zeilen in een winkelbedrijf.

Mavo met Techniek

Ben je onderzoekend ingesteld en wil je van techniek je beroep maken? Wij brengen je in contact met innovatieve bedrijven en instellingen waar je nog wat van kunt leren. In deze richting maak je kennis met alledrie de techniekrichtingen die we in huis hebben:

- Bouwen, wonen en interieur

- Mobiliteit en transport

- Produceren, installeren en        energie 

Mavo met Zorg en Welzijn

Je zorgt graag voor mensen. Het lijkt je leuk om met mensen van alle leeftijden te werken. je vindt voeding interessant. Je hebt geduld met kinderen en ouderen. Zowel binnen als buiten de school leer je de kneepjes van het vak.

Verder houd je van alles wat met hairstyling, make-up en manicure te maken heeft.

Met de schoolgids willen we een indruk geven van het onderwijs en de verschillende
onderwijsactiviteiten binnen onze school. Daarnaast is het een bundeling van diverse praktische zaken waar u als ouder (mogelijk) mee te maken krijgt.

bottom of page