Nieuws

Cambridge Award

Bericht geplaatst op: 26-1-2018Op  Tessenderlandt werkt een bevlogen docente Engels mevrouw Jolanda van Geel  die een unieke prijs heeft gewonnen door een wel heel bijzondere prestatie te leveren. 

Afgelopen schooljaar hebben 10  leerlingen van onze MAVO afdeling voor de eerste keer deelgenomen aan het Cambridge First examen en zij zijn allemaal geslaagd! Een hele prestatie ,vooral omdat zij pas in december 2016 zijn begonnen aan de voorbereiding. Deze leerlingen  werkten in het schooljaar 2016/ 2017  tijdens de Engelse lessen met een HAVO tekst en werkboek. Omdat de andere helft van de leerlingen gewoon het MAVO programma volgde , vergde het een enorm zelfdiscipline van de excellente leerlingen. Bovendien kwamen zij na de kerstvakantie een uur extra in de week om de Cambridge examens te oefenen. We waren bovendien de eerste Mavo school die deze prestatie leverde bij de officiële Europese  Cambridge examens.
Dankzij de prestatie van deze leerlingen heeft de school dit schooljaar de mogelijkheid gegeven aan de docent Engels om in zowel leerjaar drie als vier met  Cambridge lessen te starten.
 Wij zijn een ondernemende VMBO school in Breda en zijn afgelopen jaar begonnen met het TOP programma. Een talent ontwikkelings  programma waarin wij leerlingen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. 
Dus is er in klas 1 een TOP klas waarin eerste jaars leerlingen kennis maken met Cambridge English en kennis van land en volk. Niet alleen MAVO leerlingen nemen deel aan deze TOP klas, ook kader en basis leerlingen. 
Tessenderlandt verdiende dan ook om een prijs te winnen voor nieuw preparation centre Cambridge Engels onder de bezielende leiding van mevr. Van Geel. Dus werd er een omschrijving/onderbouwing  van wat wij doen op Tessenderlandt ingezonden aan de Best New Preparation centre (first candidates in academic year 2016/2017) om te horen wat ze van onze aanpak vonden. 
Groot was dan ook de verrassing toen gisteren ( dinsdag 16 januari) het volgende bericht binnenkwam: 
U hebt onlangs meegedaan aan de prep centre award 2017 in de categorie Best new preparation centre (first candidates in academic year 2016-17).
 
Een jury, bestaande uit collega’s van Cambridge uit heel Europa, heeft alle motivaties grondig bekeken.
 
Namens het hele team mag ik u feliciteren met de 1e prijs binnen de bovengenoemde categorie! 
U bent van harte uitgenodigd om op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart a.s. met ons mee naar Cambridge te gaan!! U zal deelnemen aan een teacher training session, een gala diner en een college tour mogelijk gemaakt door Cambridge Assessment English en Cambridge University Press.

M. GeertsmaTerug