Nieuws

Introductie BWI 2017

Bericht geplaatst op: 1-9-2017Op dinsdag 29 augustus was ie daar dan eindelijk; de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar. Na een korte kennismaking fietsten we met klas 3 bwi door de bossen naar het mooi dorpje Den Hout. Daar stonden molenaars Jelle en Gerard ons op te wachten bij de draaiende korenmolen “de Hoop”.  Het was wel prachtig weer maar eigenlijk stond er te weinig wind om de 25 meter lange molenwieken stevig te laten draaien. Toch fantastisch om te zien hoe ze 182 jaar geleden al zo slim en knap konden bouwen. Na een bedankje aan de twee zeer enthousiaste molenaars werd de reis voortgezet richting het westen. Bij boerderij  “De Houtse Linies” konden we heerlijk onder de schaduwrijke bomen ons lunchpakketje verorberen.
Daarna werden we in twee groepen verdeeld om een partijtje voetgolf te spelen. Bij dit spel krijg je geen golfclub (golfstick) en een balletje maar enkel een voetbal. De kunst is om de voetbal in zo weinig mogelijk schoppen in de hole bij het vlaggetje, 30 meter verderop,  te krijgen. Het werd een flinke strijd. Hoewel er geen slechte golfers bij zaten konden er maar 3 op het erepodium. De uitslag;

1 Dion Ruijsenaars  
2 Menno van Steenderen
3 Jennifer Lekatompessy 
3 Isabelle van der Velden

Alle prijswinnaars zitten in klas R3KB
Hierna werden we nog op een drankje getrakteerd waarna  de terugreis naar Breda aan kon vangen.
Jan Vermeeren uit Baarle Nassau kreeg de “belofteprijs” omdat hij die dag maar liefst 65 km af legde vanaf zijn woonplaats Baarle Nassau.

Het was een zeer gezellige en leuke dag.
Terug