Wat ga je doen?

Gedurende 18 lesweken krijg je op woensdagochtend les op de beroepsgerichte afdelingen van de school. Je maakt kennis met Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Mobiliteit & Transport (M&T) en Produceren, Installeren & Energie (PIE). 


Als je ‘s ochtends binnenstapt in het lokaal trek je snel je overall en werkschoenen aan en na een korte instructie van de vakdocent ga je zelf aan de slag. 


De leerlingen die aan de slag gaan bij BWI maken een kruk en fietskrat van hout. Je leert werken met verschillende gereedschappen, het verlijmen van hout en je leert schildertechnieken. Bij PIE ga je aan de slag met installatie en elektrotechniek. Aan de hand van kleine opdrachten leer je hoe je bijvoorbeeld een stopcontact moet aanleggen.


De lessen bij M&T draaien om de TES’T truck. Je gaat leren welke verbindingstechnieken er zijn en worden toegepast in de autotechniek, leer je over hoe een auto werkt en hoe lading op een vrachtwagen wordt vastgezet. Bij elk onderdeel dat wordt behandeld werk je ook aan je eigen TES’T truck. 


Aan het einde van het programma behaal je een certificaat van deelname aan het Junior Techniek College.